תאונה עם רכב ליסינג
בשנים האחרונות, מספר הרכבים בבעלות חברות ליסינג תפעולי גדל בצורה משמעותית, כאשר חברות רבות מחזיקות ציי רכב ומעניקות לעובדים שלהם את האפשרות לקבל רכב צמוד מהעבודה.
ליסינג תפעולי משתלם לעובדים שכירים רבים, וזאת בגלל שמקום העבודה (באמצעות חברות הליסינג) מבצע את כל הטיפולים והתיקונים, משלם על הביטוחים, האגרות, הרישיונות ואפילו מכסה את הוצאות הדלק עד רמה מסוימת.
עם זאת, לעתים מסוימות יכולים לקרות גם מקרים חריגים על הכביש. רובם של הנהגים יודעים מה עושים לאחר תאונה, במקרה שרכב נמצא בבעלותם הפרטית, אך מהו התהליך במקרה של רכב השייך לחברת ליסינג?
תאונה עם רכב ליסינג
כאשר מדובר בליסינג תפעולי, העובד שמקבל את הרכב צריך לברר מראש, מהם תנאי הביטוח שלו, האם ישנן הגבלות מסוימות על צורת הנסיעה, מה גובה ההשתתפות העצמית ועוד. ככל שיש פחות הגבלות והשתתפות עצמית נמוכה יותר, כך הליסינג יותר משתלם לנהג. ככל שהעובד יהיה מודע יותר לזכויות והחובות שלו, כך יוכל להימנע מחוסר נעימות ותשלומים גבוהים בעת אירועים ביטוחיים.
לאחר תאונה עם רכב ליסינג, חשוב להחליף פרטים עם הצד השני ולקבל ממנו את כל המידע הדרוש, בדיוק כמו בתאונה עם רכב פרטי. הסיבה לכך היא, שחברות ביטוח רבות דורשות את מרב הפרטים לצורך התנהלות מסודרת של תביעות וקבלת פיצויים.
תאונה עם רכב ליסינג בעבר וכיום
עד לפני מספר שנים, חברות הליסינג היו מעוניינות לחסוך על פוליסות הביטוח ולכן ויתרו על ביטוח מקיף וצד ג’. כתחליף, הן ביצעו ביטוח עצמי על הרכבים, דבר שגרם לבעיות רבות של נהגים רבים בעת תאונות עם רכבי ליסינג (בלי לציין את שמם של הנהגים).
בשנת 2009, משרד התחבורה פתר את הסוגיה וחייב את חברות הליסינג לבצע ביטוח צד ג’ על הרכבים, כך שהיום נהגים שעוברים תאונה, יכולים לקבל פיצוי בתהליך תביעה רגיל של חברות הביטוח.
אנו בפורטל צוק ליסינג, טרייד אין ומימון רכב מציעים לך את האפשרויות הזולות והמשתלמות ביותר של ליסינג וטרייד אין. המומחים שלנו יתאימו לך את צורת המימון המתאימה ללא עלות או התחייבות. השאר את פרטי ההתקשרות עמך ואנו ניצור קשר בהקדם האפשרי.